Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Algoritmická matematika 3 (KMI / ALM3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMI / ALM3 - Algoritmická matematika 3, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tato část čtzřsemestrálního kurzu se zabývá metodami návrhu a analýzy složitosti algoritmů. Metody jsou ilustrovány pomocí významných algoritmů z různých oblastí.Asymptotická notace pro růst funkcí, vlastnostia příklady a použití při analýze složitosti algoritmů.Rekurence, vlastnosti a použití v analýze složitosti.Návrh algoritmů metodou rozděl a panuj, příklady algoritmů.Návrh algoritmů žravou metodou, příklady algoritmů.Návrh algoritmů metodou dynamického programování, příklady algoritmů.Návrh algoritmů metodou iterativního zlepšování, příklady algoritmů.Návrh algoritmů metodou hrubé síly s technikami backtracking a branch-and-bound,příklady algoritmů.

Získané způsobilosti

4. AnalýzaAnalyzuj pokročilé algoritmy.

Literatura

SEDGEWICK, R. Algoritmy v C, části 1-4: základy, datové struktury, třídění, vyhledávání. Praha, Softpress, 2003. ISBN 80-86497-56-9.CORMEN, T. H., LEISERSON C. E., RIVEST D. L., STEIN C. Introduction to Algorithms, Second Edition. MIT Press, 2001. ISBN 0-07-013151-1.LEVITIN, A. Introduction to the Design and Analysis of Algorithms. Pearson Education, 2007. ISBN 0-321-35828-7.SKIENA, S. S. The Algorithm Design Manual, Second Edition. Springer, 2008. ISBN 978-1-84800-069-8.KNUTH, D. The Art of Computer Programming, Volume 3, Sorting and Searching, Second Edition. Addison-Wesley, 2005. ISBN 0-201-89685-0.

Požadavky

Aktivní účast v hodině. Plnění zadaných úkolů. Složení ustní (příp. písemné) zkoušky.

Garant

doc. Ing. Lenka Motyčková, CSc.

Vyučující

Mgr. Petr Osička, Ph.D.Mgr. Martin TrnečkaMgr. Petr Osička, Ph.D.Mgr. Martin Trnečka