Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Algoritmická matematika 2 (KMI / AM2AI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMI / AM2AI - Algoritmická matematika 2, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úloha vyhledávání a rozdělení vyhledávacích algoritmů.Vyhledávání v lineárních datových strukturách ? sekvenční hledání v náhodně uspořádaném poli nebo v seznamu s náhodně uspořádanými prvky, binární vyhledávání v setříděném poli.Binární vyhledávací stromy a operace vyhledání. AVL-stromy a vložení a zrušení prvku v AVL-stromech.B-stromy a jejich struktura. Operace vyhledání, vložení a zrušení prvku v B-stromech.Stromy 2-3-4 a červeno-černé stromy. Operace v těchto stromech.Vyhledávání založené na transformaci klíče - hashování. Volba transformační funkce. Organizace tabulek a způsoby řešení konfliktů: otevřené adresování, zřetězení do seznamů.

Získané způsobilosti

1. ZnalostPopsat a pochopit datové struktury a algoritmy.

Literatura

Wirth, Niklaus. Algoritmy a štruktúry údajov. Bratislava, Alfa, 1988. Sedgewick, Robert. Algoritmy v C, části 1-4: základy, datové struktury, třídění, vyhledávání. Praha, Softpress, 2003. ISBN 80-86497-56-9.Cormen, Thomas H., Charles E. Leiserson, Donald L. Rivest, Clifford Stein. Introduction to Algorithms, Second Edition. MIT Press, 2001. ISBN 0-07-013151-1.Knuth, Donald. The Art of Computer Programming, Volume 3, Sorting and Searching, Second Edition. Addison-Wesley, 2005. ISBN 0-201-89685-0.

Požadavky

Aktivní účast v hodině. Plnění zadaných úkolů. Složení ústní (příp. písemné) zkoušky.

Garant

prof. RNDr. Radim Bělohlávek, Ph.D., DSc.