Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika informatiky 1 (KMI / DI1AV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMI / DI1AV - Didaktika informatiky 1, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní zásady přípravy vyučovacích hodin a pomůcek.Organizace práce na počítačové učebně.Výchovné a vzdělávací aspekty výuky počítačových předmětů.Obsah předmětu, povinné osnovy MŠMT.Organizace práce na počítačové učebně, bezpečnost práce.Individuální přístup ke studentům z hlediska diferenciace podle různých kritérií.Tvorba tematického plánu, struktura jednotlivých tematických celkůHodnocení výsledků výukového procesu, zpětná vazba, sebereflexe učitele.

Získané způsobilosti

Aplikovat principy didaktiky při výuce informatických předmětů na středních školách.

Literatura

Clark Aldrich. Learning by Doing. ohn Wiley & Sons, Inc.; 1 edition, 2005. ISBN 0787977357.Bertrand, Y. Soudobé teorie vzdělávání. 1. vyd. Portál, Praha, 1998. Učební dokumenty pro gymnázia s platností od 1.9.1999. Fortuna, 1999. ISBN 80-7168-659-X.Slavíček P., Mazák E. Základy pedagogicko-psychologických znalostí pro uživatele počítačové výuky a didaktické techniky. ČVUT Praha, 1990.

Požadavky

Aktivní účast v hodině. Plnění zadaných úkolů. Složení ústní (příp. písemné) zkoušky.

Garant

Mgr. Jiří Zacpal, Ph.D.

Vyučující

RNDr. František BuchtaRNDr. František Buchta