Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika informatiky 1 (KMI / DID1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMI / DID1 - Didaktika informatiky 1, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V rámci předmětu Didaktika informatiky 1 budou studenti seznámeni s obecně platnými zásadami a didaktickými postupy využitelnými při výuce informatiky na středních školách. Na přednáškách předmětu bude provedena didaktická analýza obvyklých tematických celků učiva povinné středoškolské informatiky, a to jak z hlediska obsahového, tak metodického. V rámci cvičení pak studenti navrhnou a v následné diskuzi obhájí ukázkovou vyučovací hodinu na zadané téma.Probíraná témata:1. Výuka informatiky na různých typech středních škol2. Povinná vs. nepovinná výuka informatiky3. Výuka témat souvisejících s hardware a historií informatiky a výpočetní techniky4. Výuka základů práce s počítači5. Výuka práce s kancelářským software6. Výuka tvorby webových stránek

Literatura

Pavel Roubal. Informatika a výpočetní technika pro střední školy - Praktická učebnice. Computer Press. Pavel Roubal. Informatika a výpočetní technika pro střední školy - Teoretická učebnice. Computer press. Pavel Roubal. Metodická příručka - Informatika a výpočetní technika pro střední školy. Computer Press. Charles Petzold. Code: The Hidden Language of Computer Hardware and Software. Microsoft Press. Orit Hazzan, Tami Lapidot, Noa Ragonis. Guide to Teaching Computer Science: An Activity-Based Approach. Springer. Noam Nisan, Shimon Schocken. The Elements of Computing Systems: Building a Modern Computer from First Principles. The MIT Press.

Garant

Mgr. Tomáš Kühr, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Tomáš Kühr, Ph.D.Mgr. Tomáš Kühr, Ph.D.