Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diplomová propedeutika (KMI / DIPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMI / DIPR - Diplomová propedeutika, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do počítačové sazby. Typografický systém TeX.Smíšená sazba. Sazba odstavců. Speciální prostředí.Pořadová sazba. Členění dokumentu.Sazba matematických textů. Definice nových příkazů.Obrázky v TeXu. Úvod do jazyka MetaPost.Pokročilé možnosti jazyka MetaPost.Zdroje informací a jejich vyhledávání: Knihovní služby, digitální knihovny a další zdroje na internetu, bibliografické databáze; impact factor, SCI.Vědecký styl psaní, jak psát v čestině, jak psát v angličtině. Struktura dokumentu IMRAD; nadpis, autoři a adresy, abstrakt, úvod, materiál a metody, výsledky, diskuze.Grafické znázornění výsledků, tabulky, grafy; odkazy a citace, Bibtex.Ústní prezentace: Typy prezentací, cílová skupina, příprava prezentace, cíl, struktura, základní zásady a chyby. Technické prostředky pro přípravu dokumentů a prezentací.Publikování v odborných časopisech: Výběr časopisu (odborné zaměření, impact factor), typy článků, struktura článku, postoupení článku redakci, recenzní řízení.

Získané způsobilosti

2. Porozumění.Porozumět základním pojmům z diplomové propedeutiky.

Literatura

Frank Mittelbach, Michel Goossens, Johannes Braams, David Carlisle, Chris Rowley. The LaTeX Companion, 2nd edition. Boston, 2004. ISBN 0-201-36299-6.SYNEK, M., SEDLÁČKOVÁ, H. a SVOBODOVÁ, I. Jak psát diplomové a jiné písemné práce. Praha. Praha, 1999. ISBN 80-245-0309-3.

Požadavky

Aktivní účast v hodině. Plnění zadaných úkolů. Složení písemného testu.

Garant

Mgr. Jan Konečný, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jan Outrata, Ph.D.Mgr. Jan Konečný, Ph.D.Mgr. Petr Osička, Ph.D.Mgr. Jan Outrata, Ph.D.