Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do programování (KMI / DUDP3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMI / DUDP3 - Úvod do programování, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Algoritmus: vlastnosti, klasifikace, zápis, príkazy, vetvení,cyklus, funkce.2. Složitost algoritmu: prípady, analýza, asymptotická reprezentace,trídy.3. Program a programovací jazyk, reprezentace dat, základy fungovánípocítace, operacní systém, proces a vlákno, vytvorení programu.4. Programovací jazyk C: preklad programu, promenné, základní datovétypy, konstanty, vstup a výstup.5. Programovací jazyk C: operátory, konverze typu, príkazy a bloky,podmínky (if-else, switch).6. Programovací jazyk C: cykly (while, for), pole, pole znaku,dvojrozmerné pole.7. Programovací jazyk C: funkce, funkce main, rekurzivní funkce, vícezdrojových souboru, deklarace a rozsah platnosti, preprocesor.8. Programovací jazyk C: ukazatel, a parametry funkcí, a pole,aritmetika, na pole, na funkci.9. Programovací jazyk C: struktura, odkazující na sebe, operátorsizeof, alokace pameti, pojmenované datové typy.10. Programovací jazyk C: vstup a výstup (formátovaný, po znacích arádcích), práce se soubory, další funkce standardní knihovny.11. Datové struktury: pole, seznam, zásobník, fronta, strom (binárnívyhledávací).12. Trídení: kritéria, prímou výmenou (Bubblesort), výberem(Selectsort), vkládáním (Insertsort), Quicksort.

Získané způsobilosti

3. AplikacePoznej a aplikuj programovací dovednosti.

Literatura

Robert Sedgewick. Algorithms in C. Addison-Wesley Professional, 2001. ISBN 978-0201756081.Brian W. Kernighan, Dennis M. Ritchie. Programovací jazyk C. Computer Press, 2008. ISBN 80-251-0897-X.Herout P. Učebnice jazyka C. Kopp. ISBN 80-7232-220-6.Herout P. Učebnice jazyka C, 2. díl. Kopp. ISBN 80-7232-221-4.

Požadavky

Požadavky na zápocet: Zápocet je udelován na základe testu.Požadavky na zkoušku: Zkouška je udelována na základe ústního zkoušení.

Garant

Mgr. Jan Outrata, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Tomáš Kühr, Ph.D.Mgr. Tomáš Kühr, Ph.D.