Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informatická propedeutika 1 (KMI / INFP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMI / INFP1 - Informatická propedeutika 1, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Informatická propedeutika je přípravný kurs určený studentůminformatiky. Výuka probíhá blokově v prvním týdnu zimního semestru každého rokustudia. Po jejím absolvování by studenti měli být po technickéstránce připraveni na studium na univerzitě.<ol><li>Organizace studia na katedře informatiky UP. Struktura UP,Přírodovědecké fakulty a katedry informatiky. Kreditový systém a další specifika související se studiem na univerzitě.</li><li>Úvod do počítačových sítí, univerzitní sítě a sítě katedry informatiky. Architektura a základní služby Internetu.</li><li>Operační systémy MS Windows. Pravidla pro práci v počítačové sítikatedry informatiky.</li><li>Základy systémů UNIX a GNU/Linux. Souborový systém. Správa procesů azáklady příkazového interpretu. Zpracování textu. Síťové služby. Grafický subsystém.</li></ol>

Získané způsobilosti

2. PorozuměníPoznej systém studia na KI UP a buď schopný používat počítačovou síť KI UP.

Literatura

Vychodil V. Linux: Příručka českého uživatele. Computer Press, Brno, 2003. ISBN 80-7226-333-1.Kopka M. Počítačové sítě. TR-CS-96-04. Katedra informatiky, UP Olomouc, 1996. Skočovský L. Principy a problémy operačního systému UNIX. Science, Veletiny, 1993. Kernighan B. W., Pike R. The UNIX Programming Environment. Prentice Hall Software Series, 1984. Bourne S. R. The UNIX System. Addison Wesley Longman, Inc., 1982.

Požadavky

Zápočet:Písemný test ověřující studentovu schopnost používat počítačové sítě aoperační systémy (zejména unixové).

Garant

Mgr. Jan Outrata, Ph.D.