Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informatická propedeutika 3 (KMI / INFP3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMI / INFP3 - Informatická propedeutika 3, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Písemné dokumenty: Typy dokumentů, cílová skupina, struktura dokumentu, příprava dokumentu, základní zásady, pravidla, prohřešky, etika.Závěrečné zprávy a práce: Seminární práce, projektové zprávy, bakalářské a diplomové práce.Publikování v odborných časopisech: Výběr časopisu (odborné zaměření, impact factor), typy článků, struktura článku, postoupení článku redakci, recenzní řízení.Zdroje informací a jejich vyhledávání: Knihovní služby, digitální knihovny a další zdroje na internetu.Ústní prezentace: Typy prezentací, cílová skupina, příprava prezentace, cíl, struktura, základní zásady a chyby.Technické prostředky pro přípravu dokumentů a prezentací.

Získané způsobilosti

Znalost: Jak psát odborné články.

Literatura

ECO, U. Jak napsat diplomovou práci. Olomouc, 1997. ISBN 80-7198-173-7.Šesták Z. Jak psát a přednášet o vědě. Academia, Praha, 2000. Holasová, T. Rétorika pro techniky. Vydavatelství ČVUT, Praha. ISBN 8001029263.Pokorný, J. Úspěšnost zaručena: jak efektivně zpracovat a obhájit diplomovou práci. CERM, Brno, 2004. ISBN 807204348X.

Požadavky

Zápočet je udělován na základě písemné práce, v níž student prokazuje aktivní zvládnutí problematiky kursu.

Garant

Mgr. Jan Konečný, Ph.D.