Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Algoritmické problémy v ad hoc sítích (KMI / PGSAP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMI / PGSAP - Algoritmické problémy v ad hoc sítích, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět představuje problematiku bezdrátových ad hoc a senzorových sítí, se zaměřením na algoritmické problémy v těchto sítích. Rozebírána jsou používaná i jiná možná řešení problémů řízení topologie, energeticky efektivní komunikace, směrování aj.Úvod do bezdrátových ad hoc a senzorových sítí.Virtuální infrastruktura sítí: konstrukce a řízení topologie, vytváření sítě scatternet v Bluetooth sítích.Broadcasting a multicasting: energeticky efektivní všesměrové vysílání, rozvrhování činnosti a pokrytí v senzorových sítích, multicasting od pevných sítí k ad hoc sítím.Sběr dat a stahování v senzorových sítích, datové protokoly.Volba v bezdrátových sítích.Směrování v mobilních ad hoc sítích, aktualizace polohy.Mobilní ad hoc sítě MANET: směrovací technologie pro dynamické bezdrátové sítě.Energeticky výhodná komunikace, geografické a energeticky výhodné směrování, energetická optimalizace směrovacích protokolů.Směrování založené na dominující množině.Simulace a modelování mobilních a ad hoc sítí.

Získané způsobilosti

2. PorozuměníPopsat a důkladně pochopit principy a metody algoritmů v ad hoc sítích.

Literatura

Ivan Stojmenovic; (Editor). Handbook of Sensor Networks: Algorithms and Architectures. 2005. ISBN 0-471-68472-4.Stefano Basagni (Editor), Marco Conti (Editor), Silvia Giordano (Editor), Ivan Stojmenovic; (Editor). Mobile Ad Hoc Networking. Wiley-IEEE Press, 2004. ISBN 0-471-37313-3.Paolo Santi. Topology Control in Wireless Ad Hoc and Sensor Networks. John Wiley & Sons Inc, 2005. ISBN 0-470-09453-2.

Požadavky

Aktivní účast v hodině. Plnění zadaných úkolů. Složení ústní (příp. písemné) zkoušky.

Garant

doc. Ing. Lenka Motyčková, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Lenka Motyčková, CSc.