Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vývoj počítačových sítí (KMI / PGSPS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMI / PGSPS - Vývoj počítačových sítí, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět obsahuje pokročilé partie z počítačových sítí, které navazují na úvodní kurzy z předchozích etap studia. Obsah je zaměřen zejména na algoritmické problémy protokolů směrování, otázky konvergence protokolů a topologie bezdrátových počítačových sítí. Důraz je kladen na současný stav, probrán je ale i historický vývoj zmíněných problémů a metod jejich řešení.Architektura Internetu a protokolu.Vývoj Internetu.Overlay a Peer-to-peer sítě.Distribuované hašovací tabulky.Směrování.Senzorové sítě.Směrování mezi doménami.Směrovací protokoly pro brány.Radiové sítě.

Získané způsobilosti

1. ZnalostPopsat a důkladně pochopit principy a metody počítačových sítí.

Literatura

Kumar, S., Radoslavov, P., Thaler, D., Alaettinoglu, C., Estrin, D., Handley, M. The MASC/BGPM Architecture for Inter-domain Multicast routing. Proc. ACM SIGCOMM 98, 1998. Ballani, H. and Francis, P. Towards a Global IP Anycast Service. 2005.

Požadavky

Aktivní účast v hodině. Plnění zadaných úkolů. Složení ústní (příp. písemné) zkoušky.

Garant

doc. Ing. Lenka Motyčková, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Lenka Motyčková, CSc.