Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Průzkumová mnohorozměrná stat. analýza (KMI / PGSST)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMI / PGSST - Průzkumová mnohorozměrná stat. analýza, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled je určen pro studenty doktorského studia informatiky zaměřené na metody analýzy relačních dat. Podává přehled o vybraných metodách klasické statistické analýzy dat.- Úvod do mnohorozměrné statistiky: zobrazení dat, předzpracování.- Maticová algebra a náhodné vektory.- Geometrie výběrového prostoru a náhodný výběr.- Mnohorozměrné normální rozdělení.- Metoda hlavních komponent.- Faktorová analýza.- Faktorová analýza pro binární data.- Shluková analýza.

Literatura

Bartholomew, D.J., Steele, F., Moustaki, I., Galbraith, J. (2008). Analysis of multivariate social science data (2nd edition). Chapman and Hall, London. Johnson, R.A., Wichern, D.W. (2007). Applied multivariate statistical analysis (6th edition). Prentica Hall.

Garant

doc. RNDr. Karel Hron, Ph.D.