Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Software pro výuku 1 (KMI / SV1AV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMI / SV1AV - Software pro výuku 1, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti se v rámci kursu seznámí s různými programy použitelnými ve školní praxi.Pomocí těchto programů na kursu řeší různé matematické úlohy.Úlohy jsou voleny s ohledem na možnost praktického použití ve školní praxi.Každá úloha by měla být řešena pomocí vhodného prostředku a názorně ilustrovat danou problematiku.Při řešení každé úlohy se dbá na vhodný komentář a vzhled výsledného produktu s ohledem na výstup na monitoru nebo tiskárnu.<ol><li>Zásady použití výpočetní techniky při výuce matematiky.<li>Programy využitelné pro výuku číselných soustav a převodu mezi nimi.<li>Programy pro hledání prvočísel a číselného rozkladu.<li>Programy pro výuku řešení lineárních a kvadratických rovnic.<li>Řešení soustavy lineárních rovnic pomocí výukových programů.<li>Programy vhodné pro výuku grafů funkcí.</ol>

Získané způsobilosti

Vybrat vhodné programy pro výuku matematiky na střední škole.

Literatura

Bartko Róbert, Miller Marián. MATLAB I. - algoritmizácia a riešenie úloh. ISBN 80-968337-3-1.Graven Frank. The MAPLE Book. Chapman & Hall/CRC, 2001. ISBN 1584882328.Buchar Jaroslav. Úvod do programového souboru MAPLE V. skriptum VŠZ, Brno, 1994.

Požadavky

Aktivní účast v hodině. Plnění zadaných úkolů. Složení ústní (příp. písemné) zkoušky.

Garant

Mgr. Jiří Zacpal, Ph.D.