Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tvorba mobilních aplikací (KMI / TMA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMI / TMA - Tvorba mobilních aplikací, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz seznamuje studenty se základy tvorby mobilních aplikací pro nejrozšířenější platformy Android a iOS. Studenti jsou seznámeni se specifikami každé platformy, standardními vývojovými nástroji a obecnými zásadami tvorby aplikací pro mobilní telefony a tablety.1. Platforma Android:a) vývojové prostředí, struktura a životní cyklus aplikaceb) tvorba uživatelského rozhraníc) přístup k datům na zařízení, práce s databází SQLited) práce se sítí, hardwarovými senzory a GPS2. Platforma iOS:a) vývojové prostředí, jazyk Objective Cb) struktura a životní cyklus aplikacec) tvorba uživatelského rozhraníd) přístup k datům, práce se sítí, hardwarovými senzory a GPS3. Nástroje pro multiplatformní vývoj mobilních aplikací

Literatura

Lauren Darcey, Shane Conder. (2012). Android Wireless Application Development Volume I: Android Essentials. Addison Wesley. Lauren Darcey, Shane Conder. (2012). Android Wireless Application Development: Volume II: Advanced Topics. Addison Wesley. Zigurd Mednieks, Laird Dornin, G. Blake Meike, Masumi Nakamura. (2012). Programming Android: Java Programming for the New Generation of Mobile Devices. O Reilly Media. Stephen G. Kochan. (2012). Programming in Objective-C. Addison Wesley. Matt Neuburg. (2014). Programming iOS 7. O Reilly Media. Maximiliano Firtman. (2013). Programming the Mobile Web. O Reilly Media.

Garant

Mgr. Petr Krajča, Ph.D.