Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tvorba softwaru pro výuku 2 (KMI / TS2AV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMI / TS2AV - Tvorba softwaru pro výuku 2, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurs navazuje na řadu teoretických a praktických disciplín (algoritmická matematika, paradigmata programování, softwarová laboratoř,databázové a informační systémy, počítačová grafika) a směřuje k získání zkušeností, které jsou nutné k pochopení a zvládnutí jednotlivých etap vývoje software.Hlavním cílem předmětu je analýza, návrh a implementace reálného softwarového projektu, který by byl využitelný při výuce na střední škole.Kurs navazuje na předmět Tvorba softwaru pro výuku 1.<ol><li>Realizace prototypu.<li>Zásady vytváření uživatelského rozhraní.<li>Vytvoření prvotní verze software. Student vytvoří funkční verzi software, kterou předvede na semináři.<li>Obhajoba finální verze. Student vypracuje dokumentaci k software a finální verzi software předvede na semináři. Za to je mu udělen zápočet.</ol>

Získané způsobilosti

Aplikovat získané znalosti při tvorbě didaktického programu.

Literatura

Halvarson, M. Microsoft Visual Basic .NET Step by Step-Version 2003. Microsoft Press, 2003. ISBN 0-7356-1905-0.Evangelos P. Myslíme v jazyce VisualBasic .NET. Grada, 2003. ISBN 80-247-0371-8.Jandová, L. Počítačová výuka. Základy tvorby výukových programů. PF ZČU, 1995. ISBN 80-7043-147-4.Campbell, S. a kol. 101 Microsoft Visual Basic .NET Applications. Microsoft Press, 2003. ISBN 0-7356-1919-0.

Požadavky

Aktivní účast v hodině. Plnění zadaných úkolů. Složení písemného testu.

Garant

Mgr. Jiří Zacpal, Ph.D.