Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační systémy (KMI / XIS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMI / XIS - Informační systémy, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Informační systémy (IS). Úvod, vlastnosti, architektura.Podnikové IS. Tvorba IS. Internetové (webové) prezentační rozhraní IS.Značkovací jazyk (X)HTML. Kaskádové styly (CSS). Zvláštnosti webových prohlížečů.Základy DOM, jazyka JavaScript, Java appletů a dynamických HTML (DHTML).Služba WWW a protokol HTTP. Rozhraní CGI, direktivy SSI. Cookies, relace (sessions).Úvod do programování v PHP.Úvod do programování v ASP.Práce s databází v PHP a ASP.Značkovací (meta)jazyk XML. Jazyky DTD, XML Schema a RelaxNG pro popis schématu XML.Transformace XML pomocí XSL a FO, XPath.

Získané způsobilosti

3. Aplikace

Literatura

Taylor D. Creating Cool Web Sites with HTML, XHTML a CSS. Wiley Publishing, 2004. ISBN 0-7645-5738-6.Kosek J. HTML, tvorba dokonalých WWW stránek, podrobný průvodce. Grada Publishing, 1998. ISBN 80-7169-608-0.O Brien J.A., Marakas G. Introduction to InformationSystems. McGraw-Hill/Irwin, 2005. ISBN 0073043559.Kosek J. PHP, tvorba interaktivních internetových aplikací. Grada Publishing, 1999. ISBN 80-7169-373-1.http://www.w3.org/Kosek J. XML pro každého, podrobný průvodce. Grada Publishing, 2000. ISBN 80-7169-860-1.

Požadavky

Zápočet:Návrh a implementace netriviální dynamické internetové aplikace prezentující data uložená v databázi nebo v XML souborech.Zkouška:Ověření znalosti látky z přednášek formou písemného testu.

Garant

PhDr. Juraj Macko