Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy programování 3 (C++) (KMI / ZP3CP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMI / ZP3CP - Základy programování 3 (C++), Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět volně navazuje na obsah kursů Základy programování 1 a2. Studenti jsou seznamováni se základyobjektově orientovaného programování (OOP) v tomto jazyce v souladu sjinými předměty v oboru. Probárána je také standardní knihovnaSTL. Jazyk C++ je rovněž probírán s důrazem na standard jazyka apřenositelnost vytvořených programů, výuka je vedena dle normy jazykanezávisle na vývojovém prostředí nebo použitém překladači. Naseminářích je prezentována část teorie (syntaxe jazyka), která je pakprakticky využívána na příkladech a jednoduchých programátorskýchúlohách řešených studenty samostatně. Polovinu seminářů tvoří čistěpraktická cvičení, jejichž obsahem je implementace složitějších úloh vjazyce C++. Řešené příklady a úlohy jsou voleny ve vztahu k ostatnímpředmětům vyučovaným v oboru tak, aby studenti prakticky využívaliteoretické znalosti nabyté v jiných předmětech.Základní odlišnosti mezi jazyky C a C++.Třídy.Dědičnost tříd.Virtuální funkce.Standardní knihovna STL.

Získané způsobilosti

5. SyntézaNavrhni a vytvářej programy v C++.

Literatura

Stroustrup B. C++ Programming Language. Addison-Wesley, 1997. ISBN 0-201-88954-4.Standard:. ISO/IEC 14882:2003. Večerka A. Jazyk C++ Popis jazyka s příklady. Skriptum UP Olomouc, 2000. Alexandrescu A. Modern C++ Design: Generic Programming and Design Patterns Applied. Addison-Wesley, 2001. ISBN 10 0-201-7043.Šaloun P. Programovací jazyk C pro zelenáče. Neokortex, 1999. ISBN 80-86330-02-X.

Požadavky

Aktivní účast v hodině. Plnění zadaných úkolů. Složení písemného testu.

Garant

Mgr. Jan Outrata, Ph.D.