Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační zdroje v biologii a medicíně (LRR / IZVB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LRR / IZVB - Informační zdroje v biologii a medicíně, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Práce s odbornou literaturou. Obecné bibliografické databáze (Pubmed, Web of Science, EBSCO, ProQuest, atd). Plnotextové databáze obecné a vydavatelské. Biotechnologické a medicínské databáze (NCBI, ExPASy, EMBL-EBI, HGNC). Sekvenční a strukturní databáze. Srovnávání sekvencí nukleových kyselin a proteinů. Vyhledávání genů. Funkční genomika. Klasifikace proteinů a proteomika. Posttranslační modifikace proteinů. Fylogenetické studie a srovnávací genomika.

Získané způsobilosti

Znát a vysvětlit:Práce s odbornou literaturou. Obecné bibliografické databáze (Pubmed, Web of Science, EBSCO, ProQuest, atd). Plnotextové databáze obecné a vydavatelské. Biotechnologické a medicínské databáze. Sekvenční a strukturní databáze. Srovnávání sekvencí nukleových kyselin a proteinů. Vyhledávání genů. Funkční genomika. Klasifikace proteinů a proteomika. Posttranslační modifikace proteinů. Fylogenetické studie a srovnávací genomika.

Literatura

Baxevanis AD, Ouellette BFF. Bioinformatics: A Practical Guide to the Analysis of Genes and Proteins. WileyBlackwell; 3rd Edition edition, 2004. Claverie, J.M. Bioinformatics for Dummies. John Wiley & Sons; 2nd Edition edition, 2006. Sadek, H.A. Bioinformatics: Principles and Basic Internet Applications. Trafford Publishing, 2006. Bishop, M.J. Genetics Databases. Academic Press, 1999.

Požadavky

100%-ní účast na seminářích, 80% úspěšnost u kolokvia

Garant

doc. RNDr. Vladimír Kryštof, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Ivo Chamrád, Ph.D.doc. RNDr. Vladimír Kryštof, Ph.D.Mgr. René Lenobel, Ph.D.