Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Lékařská biofyzika (LRR / LBIF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LRR / LBIF - Lékařská biofyzika, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Biofyzika buňky. Elektromagnetické spektrum. Zdroje záření. Optické přístroje v lékařství. Biofyzika vidění. Optický systém oka, refrakční vady a jejich korekce. Biosignály. Vznik, zpracování, analýza. Základy biomechaniky. Zvuk a jeho vlastnosti. Biofyzika slyšení. Biofyzika elektrických projevů v organismu a jejich využití v terapii. Biofyzika dýchání. Biofyzika krevního oběhu. Mikroskopické metody. Ultrazvukové metody v lékařství. Terapeutické aplikace ultrazvuku v medicíně. Ionizující záření v lékařství. Zobrazovací metody využívající ionizující záření. Magnetická rezonance.

Získané způsobilosti

Získané způsobilostiStudenti budou schopni porozumět základním biofyzikálním procesům lidského těla a budou schopni práce se základní lékařskou přístrojovou technikou.

Literatura

Navrátil, L., Rosina, J. a kolektiv. Medicínská biofyzika. . Grada, 2005. Hrazdira, I., Mornstein, V., Lechner, J. Biofyzikální principy lékařské přístrojové techniky. MU LF Brno, 1999.

Požadavky

Úspěšné absolvování všech praktických cvičení a vypracování protokolů, praktická a ústní zkouška.

Garant

prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc.