Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Molekulární fyziologie (LRR / MFPSB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LRR / MFPSB - Molekulární fyziologie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednáškový cyklus je zaměřen na porovnání vybraných biologických procesů (studovaných na molekulární úrovni), které se vyskytují současně u rostlin a živočichů. Vybraná témata jsou nejprve se studenty diskutována, na základě jejich studia literatury, a pak vyučujícím odpřednášena.1. Přenos signálu hormonů brassinosteroidů v rostlinách a steroidů u živočichů.2. Srovnání úlohy genu COP1 v rostlinné fotomorfogenezi a tumorogenezi u živočichů.3. Transport boru v rostlinách a živočiších - jeho úloha v růstu a vývoji.

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu by student měl být schopen:- Vysvětlit přenos signálu hormonů brassinosteroidů v rostlinách a steroidů u živočichů. - Srovnat úlohy genu COP1 v rostlinné fotomorfogenezi a tumorogenezi u živočichů. - Vysvětlit transport boru v rostlinách a živočiších - jeho úloha v růstu a vývoji.

Literatura

Brown, T. A. Klonování genů a analýza DNA: úvod. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2007. ISBN 9788024417196.Nejnovější vědecké publikace. Nejnovější vědecké publikace. Taiz, L., & Zeiger, E. Plant physiology. Sunderland, Mass: Sinauer Associates, 2010. ISBN 978-0-87893-866-7.& Jones, R. L. The molecular life of plants. Chichester: Wiley-Blackwell, 2013. ISBN 978-0-470-87012-9.

Požadavky

Kolokvium formou testu. Student si před každým tématem nastuduje nejnovější odbornou literaturu o které bude před přednáškou diskutovat s vyučujícím.Znalost angličtiny.

Garant

doc. RNDr. Martin Fellner, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Martin Fellner, Ph.D.