Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy biologie ochrany přírody (MRS / BOP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MRS / BOP - Základy biologie ochrany přírody, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Územní ochrana přírody v ČR a ve světě. Přehled velkoplošných chráněných území v ČR (národní parky, chráněné krajinné oblasti, biosférické rezervace), nejvýznamnější národní parky Evropy a ostatních světadílů - přírodní podmínky, geologické a geomorfologické podmínky, flóra a fauna vývoj osídlení.

Literatura

Sabo, P. a kol. Ohrozenie a ochrana biodiverzity. Vybrané kapitoly z globálních environmentálních problémov. Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici, 2011. Groom, M.J., Meffe, G.K., Carroll, C.R. Principles of Conservation Biology. Sinauer Associates, Sunderland, 2006. Primack, R.B., Kindlmann, P., Jersáková, J. Úvod do biologie ochrany přírody. Portál, Praha, 2011. CHYTRÝ, M.- KUČERA, T.- KOČÍ. Katalog biotopů České republiky. Praha: Agentura ochrany přírody a krajiny. Roth, P., Plesník, J. Biologická rozmanitost na Zemi: stav a perspektivy. Scientia, Praha, 2004. Sádlo, J., Storch, D. Biologie krajiny: biotopy České republiky. Vesmír, Praha, 2000. Lambeck, R.J. Focal species: a multi-species umbrella for nature conservation. Conservation Biology 11: 849-856. 1997. Roth, P. (ed.). Legislativa Evropských společenství v oblasti územní a druhové ochrany přírody. MŽP ČR, Praha, 2003. Vačkář, D. (ed.). Ukazatele změn biodiverzity. Academia, Praha, 2005.

Požadavky

Znalost práce s internetem, schopnost studia odborné literatury.

Garant

doc. Ing. Ivo Machar, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Ivo Machar, Ph.D.