Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekonomická analýza rozvojových regionů (MRS / EARR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MRS / EARR - Ekonomická analýza rozvojových regionů, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je zaměřen na základní ekonomickou analýzu třech hlavních rozvojových regionů světa: Asie, Afriky a Latinské Ameriky. Srovnává výchozí podmínky pro jejich hospodářský rozvoj, stejně tak i shodné/specifické faktory, které v průběhu desetiletí hospodářský vývoj v těchto regionech ovlivňovaly. Soustředí se na jejich současnou pozici jak v rámci světového hospodářství, tak v rámci tzv. rozvojového světa.

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni komparovat faktory a determinanty ekonomické dynamiky a rozvojové procesy tří rozvojových makroregionů, stejně jako budou schopni analyzovat jejich pozici v rámci světové ekonomiky.

Literatura

OECD. African Economic Outlook 2011. Paříž: OECD, 2011. UNESCAP. Economic and Social survey of Asia and the Pacific. ECLAC. Overview of the economies of Latin America and the Caribbean. 2011. Adamcová, L. Úvod do rozvojových studií. Praha: Oeconomica, 2006. Cabada, L., Šanc, D. Český stranický systém ve 20. století. Plzeň: Aleš Čeněk, 2005. Collier, P. Miliarda nejchudších: proč se některým zemím nedaří a co s tím?. Praha: Vyšehrad, 2009. Furst, R. Vzestup Číny a Indie: přichází asijské století?. Praha: ÚMV, 2012.

Požadavky

Studenti jsou hodnoceni na základě kvality zpracování seminární práce (hodnocení A - F).

Garant

Ing. Mgr. Jaromír Harmáček, Ph.D.

Vyučující

Ing. Mgr. Jaromír Harmáček, Ph.D.Ing. Tereza Němečková, Ph.D.Ing. Mgr. Jaromír Harmáček, Ph.D.Ing. Tereza Němečková, Ph.D.