Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekonom. a pol. souvislosti ekol. krize (MRS / EPSEK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MRS / EPSEK - Ekonom. a pol. souvislosti ekol. krize, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurs seznamuje posluchače s klíčovými otázkami diskusí o povaze moderní politiky a ekonomiky z hlediska problému udržitelného vývoje. Zvláštní pozornost je věnována jednak hlavním místům střetů v těchto polemikách, jednak koncepcím sociologů, kteří různé aspekty zmíněných sporů ve svých pracích analyzovali. Kurs podává přehled hlavních současných ekologických, politických a sociálních problémů vyvolaných procesem globalizace.

Získané způsobilosti

Diskutovat povahu moderní politiky a ekonomiky z hlediska problému udržitelného rozvoje.

Literatura

Keller, J. Až na dno blahobytu. Brno: Hnutí Duha, 1995. Keller, J. Sociologie a ekologie. Praha: SLON, 1997. Bauman, Z. Globalizace. Důsledky pro člověka. Praha: Mladá fronta, 1999. Beck, U. Riziková společnost. 2. vyd. Praha: Sociologické nakladatelství, 2011. ISBN 978-80-7419-047-6.Mishan, E. J. Spor o ekonomický růst. Praha: SLON, 1994. Keller, J. Šok z ekologie aneb politické systémy v rozpacích. Praha: Český spisovatel, 1996. Douthwaite, R. The Growth Illusion: How economic growth has enriched the few, improverished the many and endangered the planet. Dublin: Green Books, 1992.

Požadavky

zkouška v rozsahu probírané látky

Garant

prof. PhDr. Jan Keller, CSc.