Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy aplikované statistiky 2 (MRS / KM2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MRS / KM2 - Základy aplikované statistiky 2, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět poskytuje stručný přehled kvantitativních metod využitelných pro analýzy a výzkum v oblasti rozvojových studií, se zaměřením na základy regresní analýzy. Předmět bude orientován zejména na praktické aplikace a interpretace výsledků ekonometrických rozvojových výzkumů. Studenti se na praktických příkladech ve statistickém programu naučí analytické práci s datovými soubory.

Získané způsobilosti

Studenti se naučí pracovat se statistickým programem a datovými soubory, budou schopni interpretovat výsledky ekonometrických rozvojových výzkumů a vytvářet vlastní jednoduché regresní analýzy.

Literatura

Wooldridge, J. Introductory Econometrics: A Modern Approach. South-Western College Pub, 2008. Agresti, A. Finlay, B. (2008). Statistical methods for the social sciences. Prentice Hall. Barber, G. M. Elementary Statistics for Geographers. New York: Guilford, 1988. Gujarati, D. Essentials of econometrics, 3rd edition. McGraw-Hill, 2006.

Požadavky

Seminární práce s použitím studovaných metod; zkouška v rozsahu probírané látky a studijní literatury; schopnost pracovat se statistickým softwarem

Garant

Ing. Mgr. Jaromír Harmáček, Ph.D.

Vyučující

Ing. Mgr. Jaromír Harmáček, Ph.D.Mgr. Simona Šafaříková, Ph.D.Ing. Mgr. Jaromír Harmáček, Ph.D.Mgr. Simona Šafaříková, Ph.D.