Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pohybové aktivity pro MRS (MRS / PAMRS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MRS / PAMRS - Pohybové aktivity pro MRS, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem kurzu je využití pohybových her v různém kulturním a jazykovém kontextu. Studenti si vyzkouší sami pohybové aktivity připravit a vést. Výuka během semestru obsáhne následující témata - pohybové aktivity v oblastech po katastrofě, hry a hračky ve slumu, pohybové a kooperativní hry, hry bez přípravy, hry bez pomůcek, hry pro účastníky s handicapem, hry bez mluvení, hry v cizím jazyce a fair play fotbal.

Získané způsobilosti

Student bude schopen sám vytvářet pohybové aktivity pro různé situace. Student si sám vyzkouší tyto aktivity vést v různých jazycích a prostředích.

Literatura

Rouse, P. Adapted games and activities: from tag to team building. Human Kinetics, Champaign, 2004. Kasser, S. L. Inclusive games. Human Kinetics, Champaign, 1995. Kudláček, M. a kol. Aplikované pohybové aktivity pro osoby s tělesným postižením. Olomouc: UP, 2007. Neuman, J. Dobrodružné hry v tělocvičně. Portál, Praha, 2001. Hurdová, E. Hrajeme si s padákem: hry s padákem, stuhami a šátky. Portál, Praha, 2009. Mazal, F., & Horáková, R. Pohybové hry a hraní. Olomouc: Hanex, 2000. ISBN 8085783290.

Požadavky

Student se aktivně účastní kurzu a připravuje se na každou hodinu. Během semestru bude mít každý student jedno praktické vystoupení.

Garant

Mgr. Simona Šafaříková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Veronika HeczkováMgr. Simona Šafaříková, Ph.D.