Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projektový cyklus (MRS / PCK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MRS / PCK - Projektový cyklus, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V úvodu předmětu získají studenti přehled o jednotlivých fázích projektového cyklu (programování, identifikace, formulace, implementace a evaluace). Stěžejní část předmětu je zaměřena na praktickou aplikaci přístupu logického rámce při přípravě rozvojových projektů. Formou zpracování zadané případové studie studenti aplikují analýzu stakeholderů, problému, cílů a strategií, vytváří matici logického rámce, připravují plán aktivit a rozpočet projektu. V rámci předmětu jsou studenti také prakticky seznámeni s postupem podávání projektových žádostí v rámci evropských strukturálních fondů v České republice. Předmět zahrnuje následující témata:teorie projektového cyklupraktická aplikace přístupu logického rámceanalýzy stakeholderů, problému, cílů a strategiívytváření matice logického rámcevytváření plánů aktivit a rozpočtu projektupostupy a náležitosti podávání projektových žádostí v rámci strukturálních fondů EU

Získané způsobilosti

Po dokončení předmětu by studenti měli být schopni pracovat s metodou logického rámce, navrhnout a sestavit plán projektu rozvojové spolupráce, a analyzovat jiné projekty.

Literatura

Aid Delivery Methods. Project Cycle Management Guidelines. European Commission-Europe Aid Cooperation Office, 2004. Manuál projektového cyklu zahraniční rozvojové spolupráce České republiky. Praha: Ústav mezinárodních vztahů pro ministerstvo zahraničních věcí ČR, 2006. Project Cycle Management Handbook. European Commission, 2002. Meredith, J. R. Project Management. New York: John Wiley and Sons, 1995.

Požadavky

Aktivní účast v hodinách, zpracování skupinového a individuálního projektu, písemný test v rozsahu probírané látky.

Garant

doc. RNDr. Pavel Nováček, CSc.

Vyučující

Mgr. Eva KomlossyováMgr. Eva Komlossyová