Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Problematika cest. medicíny a prevence (MRS / PCM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MRS / PCM - Problematika cest. medicíny a prevence, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V průběhu kurzu budou probrána následující témata: Zdravotní rizika spojená s cestováním (infekční nemoci, klimatické vlivy, úrazy). Obecná epidemiologie infekcí (proces šíření infekcí, zdroje infekcí, možnosti přenosu). Možnosti specifické a nespecifické prevence zdravotních poruch (příprava před cestou do zahraničí, očkování, ostatní možnosti prevence).

Získané způsobilosti

Využít znalosti cestovní medicíny a prevence.

Literatura

Rose. A, Keystane, J.S. International Travel Heal th Quide. London, Mosby, 2005. Plimtovič, M., Bařinka, A. První pomoc: úvod do cestovní a horské medicíny. Olomouc, Univerzita Palackého, 2005. Šerý, V., Bálint, O. Tropická a cestovní medicína. Praha: Medon, 1999. ISBN 80-902122-4-7.Buchberger, J., Frühbauer, Z., Kvapilík, J. Cestování a zdraví. Praha: Maxdorf, 1997. ISBN 80-85800-70-5.Göpfertová, D. Infekce na cestách a jejich prevence. Praha: Triton, 1997. ISBN 80-85875-42-X.Domorázková, E. Očkování v praxi praktického lékaře. Praha: GRADA Publishing, 1997. ISBN 80-7169-481-9.

Požadavky

Zkouška v rozsahu probírané látky

Garant

prof. MUDr. Vladimír Janout, CSc.

Vyučující

prof. MUDr. Vladimír Janout, CSc.