Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Personální a finanční managament (MRS / PEFIM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MRS / PEFIM - Personální a finanční managament, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je zaměřen na základy dvou oblastí ekonomického života, nicméně i tyto dvě oblasti se velmi prolínají. V oblasti personálního managementu budou probírány postupy výběru a přijímání/propouštění zaměstnanců, motivace a hodnocení zaměstnanců, vzdělávání a profesní růst, řízení pracovního výkonu, dále problematika pracovně-právních vztahů. V oblasti finančního managementu se předmět zaměřuje na základní terminologii financí, základní finanční gramotnost, základní daňovou problematiku, ale i na znalost a orientaci v základních účetních výkazech.

Získané způsobilosti

Po zakončení předmětu by studenti měli být schopni zvládat základní agendu spojenou s výběrem a přijímáním/propouštěním zaměstnanců. Studenti se budou základně orientovat v oblasti motivace a hodnocení zaměstnanců, vzdělávání a profesního růstu, řízení pracovního výkonu. Dále by měli znát základní zákonné předpisy spojené zejména s personální agendou, ale také agendou daňovou. Studenti se budou schopni orientovat v základních ekonomických výkazech a budou rozumět základům financí.

Požadavky

Úspěšné složení písemného testu, účast na min. 80 % seminářů a vypracování projektu fiktivní organizace.

Garant

Mgr. Petr Pavlík

Vyučující

Mgr. Irena OpršalováMgr. Petr PavlíkMgr. Irena OpršalováMgr. Petr PavlíkMgr. Martin Schlossarek