Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Behaviorálně geografické aspekty rozvoje (MRS / PGSBE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MRS / PGSBE - Behaviorálně geografické aspekty rozvoje, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Otázky vnímání a poznávání prostředí, každodenní činnosti člověka v čase a prostoru v kontextu kvality a udržitelnosti života. Behaviorálně geografické aspekty rozhodování a prostorového chování spojeného s činnostmi, jakými jsou např. migrace, cestování, rekreace a trávení volného času, spotřebitelské chování, lokalizace výrobních a nevýrobních zařízení apod. Problematika patologického chování člověka, environmentální stres, behaviorální aspekty přírodních a technologických hazardů a rizik.

Literatura

Drbohlav, D. Behaviorální geografie aneb snaha více poznat a porozumět chování člověka v prostoru a čase. In Gardavský, V., ed. Otázky geografie 3. Praha : Česká geografická společnost, 1995. Ira, V. ed. Ľudia, geografické prostredie a kvalita života: Geographia Slovaca 25. Bratislava: Geografický ústav SAV, 2008. Walmsley, D.J., Lewis, G.J. People and environment: behavioural approach in human geography. London : Harlow, 1993. Amedeo, D., Colledge, R. G., Stimson, R. J. Person-environment-behavior research: investigating activities and experiences in spaces and environments. New York: Guilford Press, 2009. Colledge, R. G., Stimson, R. J. Spatial behavior: a geographical perspective. New York: The Guilford Press, 1997. Johnston, R. J., Gregory, D., Smith, H. (eds.). The Dictionary of Human Geography. London : Blackwell Publishers, 1994. ISBN 0-631-18141-5.

Garant

prof. RNDr. Vladimír Ira, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Vladimír Ira, CSc.