Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právo životního prostředí (MRS / PRZP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MRS / PRZP - Právo životního prostředí, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cílem předmětu je seznámit studenty se základy práva životního prostředí jako odvětví veřejného práva, důraz bude kladen na aplikaci právních norem práva ŽP v praxi, střety veřejného zájmu na ochraně ŽP s jinými veřejnými a soukromými zájmy. Po absolvování kurzu budou mít studenti přehled o těchto oblastech :ústavní základy práva ŽPpřístup k informacím o ŽPochrana vodochrana lesaochrana ovzdušíochrana přírody a krajinyochrana zemědělského půdního fonduodpady a obalyposuzování vlivů na životní prostředíintegrované povolováníochrana ŽP při územním plánováníhluk a vibraceúčast veřejnosti na rozhodování ve věcech ŽP

Literatura

Pekárek, M., Jančářová, I. Právo životního prostředí - I. díl. MU, Brno, 2002. Damohorský, M. a kol. Právo životního prostředí. 3. vydání. Praha: C.H.Beck, 2010. Jančářová, I. Environmental law: selected international treaties and Czech national regulation. Brno: Masarykova univerzita, 2011. Tomancová, J. a kol. Základy práva (nejen) pro školy. Boskovice: Albert, 2010.

Garant

Mgr. Dominika Kovaříková

Vyučující

Mgr. Dominika KovaříkováMgr. Dominika Kovaříková