Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Udržitelný rozvoj 2 (MRS / PUR2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MRS / PUR2 - Udržitelný rozvoj 2, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz volně navazuje na předmět "Principy udržitelného rozvoje", ve kterém byly probírány zejména teoretická východiska, definice a principy udržitelného rozvoje, dále pak hodnotové, ekonomické, environmentální a sociální aspekty udržitelného rozvoje. Navazující kurs se zaměří na možnosti prosazování udržitelného rozvoje v některých odvětvích, zejména v zemědělství, energetice a dopravě. Dále pak budou diskutováni hlavní aktéři udržitelnéhorozvoje na úrovni mezinárodní, národní i lokální (využití tzv. Agendy 21). Podrobně také budou diskutovány alternativní indikátory udržitelného rozvoje, které poháhají stanovit jestli se udržitelnému rozvoji spíše přibližujeme, nebo vzdalujeme.

Získané způsobilosti

Jsou rozvíjeny poznatky především v oblasti vybraných sektorů udržitelného rozvoje, aktérů a také indikátorů udržitelného rozvoje.

Literatura

Weizsäcker, E. et al. Factor Four: Doubling Wealth ? Halving Resource Use. Earthscan: London, 1997. Brown, L.R. Plan B 3.0. W. W. Norton & Company, New York, 2008. Nováček, P. Udržitelný rozvoj. Vydavatelství Univerzity Palackého v Olomouci, 2011.

Požadavky

Aktivní účast v hodině.Test a ústní zkouška.

Garant

doc. RNDr. Pavel Nováček, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Pavel Nováček, CSc.