Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rozvojová ekonomie a politika 1 (MRS / REP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MRS / REP1 - Rozvojová ekonomie a politika 1, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je zaměřen na analýzu ekonomického rozvoje méně rozvinutých zemí. Důraz je kladen na pochopení ekonomického přístupu k rozvojovým problémům a možnosti národních a mezinárodních politik.Společně s navazujícím předmětem MRS/REP2 jsou probíraná témata rozdělena do čtyř částí: (1) koncept, měření a teorie ekonomického rozvoje a růstu; (2) chudoba, nerovnost a lidské zdroje (populace, vzdělání a zdraví); (3) strukturální transformace rozvojových ekonomik a jejich zapojení do mezinárodního obchodu; (4) domácí a mezinárodní financování rozvoje.

Získané způsobilosti

Studenti porozumí otázkám spojeným se socio-ekonomickým rozvojem méně rozvinutých zemí.

Literatura

Todaro, M. P., & Smith, S. C. (2011). Economic development. Harlow: Addison-Wesley. Perkins, D. H., Radelet, S. C., Lindauer, D. L., & Block, S. A. (2013). Economics of development / Dwight H . Perkins .. [et al.]. New York, N.Y: W. W. Norton & Company. Banerjee, A. V., & Duflo, E. (2011). Poor economics: a radical rethinking of the way to fight global poverty. New York, N.Y: PublicAffairs. Collier, P. (2008). The bottom billion: why the poorest countries are failing and what can be done about it. New York, N.Y: Oxford University Press. & Secondi, G. (2008). The development economics reader. London: Routledge. Banerjee, A. V., Bénabou, R., & Mookherjee, D. (2006). Understanding poverty. New York: Oxford University Press.

Požadavky

Písemná zkouška v rozsahu probírané látky a zadané literatury.

Garant

Mgr. Miroslav Syrovátka, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Miroslav Syrovátka, Ph.D.Mgr. Miroslav Syrovátka, Ph.D.