Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rozvojová specifika Blízkého Východu (MRS / RPIS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MRS / RPIS - Rozvojová specifika Blízkého Východu, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Náboženská, sociální, ekonomická a politická specifika Blízkého východu, jež jsou relevantní pro socioekonomický rozvoj regionu. Významná část kurzu je zaměřena na analýzu úrovně lidského rozvoje a klíčových rozvojových deficitů a příležitostí arabského světa.

Získané způsobilosti

Studenti se naučí analyzovat klíčové rozvojové problémy a procesy, které formují příležitosti a ohrožení pro socio-ekonomický a lidský rozvoj Blízkého východu. Předmět kombinuje teoretický a obecný přístup k rozvoji v regionu s případovými studiemi, které demonstrují diverzitu rozvojových zkušeností různých blízkovýchodních zemí.

Literatura

KROPÁČEK, Luboš. Blízký východ na přelomu tisíciletí - Dynamika přeměn v muslimském. nullnullKropáček, L. Duchovní cesty islámu. Praha, 1998. Kropáček, L. Islám a Západ. Praha: Vyšehrad, 2002. Kuran, T. Islam and Mammon : The Economic Predicaments of Islamism. 2005. Křikavová, A. a kol. Islám: ideál a skutečnost. Praha, 2002. Lewis, T. The Middle East. 1997. Barša, P. Západ a islamismus. Brno, 2001.

Požadavky

Písemná zkouška v rozsahu probírané látky.

Garant

Ing. Mgr. Jaromír Harmáček, Ph.D.

Vyučující

Ing. Mgr. Jaromír Harmáček, Ph.D.Ing. Mgr. Jaromír Harmáček, Ph.D.