Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Evaluations of Development Projects (MRS / XEVO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MRS / XEVO - Evaluations of Development Projects, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět poskytuje studentům základní teoretický podklad pro vypracování, zadávání i management rozvojových evaluací. Jednotlivé bloky předmětu se věnují evaluačním přístupům, evaluaci a monitoringu zaměřené na výsledky, evaluačním otázkám, evaluačnímu designu, metodám sběru dat, prezentaci výsledků evaluace, etickým otázkám evaluací, aktuálním standardům pro rozvojové evaluace. Kromě kvalitního teoretického základu, získají studenti také praktické dovednosti pro realizaci evaluací. Předpokladem pro zapsání předmětu je absolvování předmětu Projektový cyklus.

Získané způsobilosti

Po dokončení předmětu by studenti měli mít kvalitní teoretický základ i praktické dovednosti pro design a realizaci rozvojových evaluací.

Literatura

Stufflebeam, D., Shinkfield A. Evaluation, Theory, Models, and Applications. San Francisco: Jossey-Bass, 2007. Morra Imas, L., Rist, R. The Road to Results: Designing and Conducting Effective Development Evaluations. Portland: Book News, 2009. Kirkpatrick, D., Kirkpatrick, J. Evaluating training programs. San Francisco: Berrett-Koehler Publisher, 2006. Fitz-Gibbon, C., T., Morris, L., L. How to Design a Program Evaluation. Newbury Park, London: Sage publications, 1987. Stecher, B., Davis, W., A. How to Focus an Evaluation. Newbury Park, London: Sage publications, 1987. Kirkpatrick, D., Kirkpatrick, J. Implementing the Four Levels. San Francisco: Berrett-Koehler Publisher, 2007.

Požadavky

Aktivní účast v hodinách, vypracování evaluace, písemná zkouška v rozsahu probírané látky.

Garant

Mgr. Petra Krylová

Vyučující

Mgr. Petra Krylová