Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Internat. Political Economy of Developm. (MRS / XIPED)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MRS / XIPED - Internat. Political Economy of Developm., Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je zaměřen na otázky související se zapojením rozvojových zemí do světové ekonomiky. V rámci předmětu jsou analyzovány mezinárodní organizace a pravidla v oblastech obchodu, výroby a financí včetně rozvojové pomoci. Na rozdíl od tradičních předmětů mezinárodní politické ekonomie jsou tato témata nahlížena především z pohledu rozvojových zemí. Po charakteristice mezinárodních režimů v jednotlivých oblastech budou hledány odpovědi na otázky, jak tyto režimy a globalizační procesy ovlivňují rozvojové země a jaké jsou možnosti národní a mezinárodní politiky ve prospěch rozvojových zemí.

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni analyzovat otázky související se zapojením rozvojových zemí do světové ekonomiky.

Literatura

Reinert, K. A. (2012). An introduction to international economics: new perspectives on the world economy. New York, N.Y: Cambridge University Press. Oatley, T. (2010). International political economy. Glenview, Ill: Longman. & Ravenhill, J. (2011). Global political economy. Oxford: Oxford University Press. Goldin, I., & Reinert, K. A. (2012). Globalization for development: meeting new challenges. Oxford: Oxford University Press. Rodrik, D. (2011). The globalization paradox: democracy and the future of the world economy. New York, N.Y: W. W. Norton & Company.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce, esej, písemná zkouška v rozsahu probírané látky a zadané literatury.

Garant

Mgr. Miroslav Syrovátka, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Miroslav Syrovátka, Ph.D.Mgr. Miroslav Syrovátka, Ph.D.