Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy diplomacie (MRS / ZDIP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MRS / ZDIP - Základy diplomacie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět se věnuje vymezení diplomacie v systému mezinárodních vztahů, historickému vývoji a významným mezníkům v dějinách diplomacie. Bude popsána současná diplomatická praxe s ohledem na vztah k rozvojovým zemím a základní prvky a fáze procesu mezinárodního vyjednávání.

Získané způsobilosti

Student by se měl být schopen orientovat v základních konceptech v oboru zahraniční politiky a diplomacie včetně zvládání základů praktických dovedností z oblasti etikety a protokolu.

Literatura

Kavan, Matějka a Ort. Diplomacie. Plzeň, Aleš Čeněk, 2008. Hubinger, V. Encyklopedie diplomacie. Praha: Libri, 2006. Barston, R. Modern Diplomacy. New York: Longman, 2006. David; Sladký a Zbořil. Mezinárodní právo veřejné. Praha, Linde., 2006. Feltham, R. G. Příručka diplomata. Praha: Sociologické nakladatelství, 2003.

Požadavky

zkouška v rozsahu probírané látky, kompatentní a aktivní účast v průběhu seminářů, prezentace.

Garant

Mgr. Lenka Dušková

Vyučující

Mgr. Lenka DuškováMgr. Lenka Dušková