Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biosyntéza a biomimetická syntéza (OCH / BBS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OCH / BBS - Biosyntéza a biomimetická syntéza, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah:Přednáška č. 1 Úvod do biosyntézy, primární metabolismus a sekundární metabolity, metabolismus a strukturní rozmanitost v oblasti přírodních látekPřednáška č. 2Přednáška č. 3 Koenzymy a Šikimátová dráha. Úvod do sekundárních metabolitů.Přednáška č. 4Přednáška č. 5 Biosyntéza a biomimetická syntéza alkaloidůPřednáška č. 6Přednáška č. 7 Biosyntéza a biomimetická syntéza mastných kyselin a polyketidůPřednáška č. 8Přednáška č. 9 Biosyntéza a biomimetická syntéza isoprenoidůPřednáška č. 10Přednáška č. 11 Biosyntéza a biomimetická syntéza fenylpropanoidů a jejich dimerů a oligomerůPřednáška č. 12Přednáška č. 13 "The Art of total synthesis" Aplikace biomimetického přístupu při syntéze komplexních přírodních látek

Získané způsobilosti

Získané způsobilosti- Rozpoznat a řadit přírodní látky podle jejich hlavních tříd - Uvědomit si biologický a chemický původ těchto látek- Navrhnout pravděpodobný mechanismu vzniku u mnohých z těchto látek- Pochopit úskalí plynoucí z biomimetického přístupu při syntéze přírodních látek

Literatura

Z. Vodrážka. (1996). Biochemie. Academia Praha, Praha. Rajesh Arora ed. (2010). Medicinal plant biotechnology. Cambridge, CABI. A. E. Osbourn, V. Lanzotti ed. (2009). Plant-derived natural products : synthesis, function, and application. Dordrecht, Springer. L. Macholán. (2013). Sekundární metabolity. Masarykova univerzita v Brně.

Požadavky

Nezbytné požadavky: U studenta se vyžaduje znalost ze základních přednášek z organické, anorganické a fyzikální chemie. Udělení zápočtu je podmíněno složením písemné zkoušky s úspěšností alespoň 60%. Zkouška je ústní.