Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chemická biologie 2 (OCH / CHB2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OCH / CHB2 - Chemická biologie 2, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Racionální a kombinatoriální přístup ve vývoji léčiv, syntézy chemických knihoven.2. Racionální design inhibitorů protein - proteinových interakcí3. Racionální design léčiv pro překonání lékové rezistence4. Biomimetika5. Chemická syntéza peptidů a peptidových knihoven a jejich testování.6. Molekulární modelování, predikce interakce malých molekul a proteinů.7. Softwarové nástroje pro analýzu buněčných drah, typy a formát dat z expresního profilování.8. Vizualizace dat chemické biologie, SAR analýza a interpretace9. Chemická genetika/SCIBS, genomika, metody a aplikace, nukleové kyseliny a jejich interakce s malými molekulami.10. Exprese proteinů, racionální design proteinů, fágový display.11. Proteomika, proteomické metody v hledání cílů malých molekul, DARTS, SILAC, imunoafinitní purifikace.12. PCR, RT-PCR ve validaci cílů, mutageneze, zinc-finger nukleázy, microarrays a jejich využití v chemické biologii

Literatura

Herbert Waldman, Petra Janning, Wiley-VCH. Chemical Biology (A practical course). Herbert Waldman, Petra Janning, Wiley-VCH. Chemical Biology (Learning through case studies).

Požadavky

Znalosti v rozsahu probírané látky (sylabus) a doporučené literatury.

Garant

doc. MUDr. Marián Hajdúch, Ph.D.Mgr. Radim Nencka, Ph.D.

Vyučující

MUDr. Petr Džubák, Ph.D.Mgr. Ivo Frydrych, Ph.D.doc. MUDr. Marián Hajdúch, Ph.D.Mgr. Radim Nencka, Ph.D.RNDr. Milan Urban, Ph.D.