Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Oborový seminář III (OCH / OSIII)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OCH / OSIII - Oborový seminář III, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cílem oborového semináře je propojení a prohloubení znalostí získaných v jednotlivých předmětech oboru Organické chemie zejména v oblastech obecné organické chemie, mechanismů organických reakcí, stereochemie, metodiky organických reakcí, strategie a taktiky organických syntéz, fyzikálně-chemických vlastností z pohledu analýzy organických sloučenin a aplikace organických sloučenin v praxi s použitím primární odborné literatury.Obsahem výuky semináře bude série modelových příkladů organických syntéz či skupin organických sloučenin, kde budou probrány jednotlivé aspekty organické chemie komplexním způsobem s cílem přiblížit teoretické znalosti k praktickým výstupům.

Získané způsobilosti

Integrovat poznatky, navrhovat řešení, formulovat závěry

Literatura

Červinka O. a kol. Chemie organických sloučenin. SNTL Praha, 1987. Červinka O. Mechanismy organických reakcí. SNTL, Praha, 1981. Hradil, P. Moderní metody organické syntézy v reakčních schématech. Olomouc: Univerzita Palackého, 2007. ISBN 978-80-244-1657-1.McMurry J. . Organická chemie . Praha, 2007. ISBN 978-80-7080-637-1.Moloney M. G. Reaction Mechanisms at a Glance. Blackwell Science Ltd., England, 2000. Patrick, H. T., Yulin, L. Solid-Phase Organic Synthesis: Concepts, Strategies and Applications. Wiley & Sons, Inc., 2012.

Požadavky

Zápočet je udělen po splnění zadaných úkolů a docházky stanovené studijním řádem.

Garant

doc. RNDr. Jakub Stýskala, Ph.D.