Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pokročilá organická chemie (OCH / PGSPO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OCH / PGSPO - Pokročilá organická chemie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tato přednáška navazuje na kurzy organické chemie v magisterském studijním oboru organická chemie. Cílem je znalosti studentů jednak upevnit a jednak rozšířit. Pozornost je věnována rovněž praktickým aspektům syntézy, je zdůrazňován rozdíl mezi laboratorním a průmyslovým pohledem. Druhá část přednášek se zabývá otázkou jak postupovat při syntéze nových složitějších sloučenin a návrhu reakčního postupu na základě dříve probíraných syntetických postupů z dostupných výchozích sloučenin.

Získané způsobilosti

Hlubší znalost organické chemie a schopnost aplikovat znalosti při řešení syntézy nových molekul.

Literatura

Ernst, B; Leumann, Ch. Modern Synthesis Methods. Wiley, 1995. Původní odborné články. Seneci, P. Solid-Phase Synthesis and Combinatorial Technologies. Wiley, 2000. Eliel E.L., Wilen S. H., Mander L. N. Stereochemistry of organic compounds. New York: John Wiley & Sons, 1993. ISBN 0-471-01670-5.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích, plnění zadaných domácích úloh, zapamatování si přednášených metod a jejich aplikace na řešení problému.

Garant

prof. Ing. Pavel Hradil, CSc.