Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Průmyslové právo v chemii (OCH / PPC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OCH / PPC - Průmyslové právo v chemii, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Základní předpisy a smlouvy o patentovém právu2) Zákon o vynálezech a zlepšovacích návrzích I3) Zákon o vynálezech a zlepšovacích návrzích II4) Zlepšovací návrhy, užitné vzory, vynálezy5) Typy patentů používané v chemii a jejich rozdíl 6) Patentové informační zdroje7) Struktura patentu a psaní patentu 8) Odchylky amerického a evropského patentového práva9) Precedens Bolar-Roche a jeho vliv na farmaceutický průmysl10) Porušování autorských práv11) Patenty a jejich dodržování ve světě, sankce za jejich porušování12) Vynález a jeho odměňování

Získané způsobilosti

Základní orientace v průmyslovém právu v chemii.

Literatura

Jakl L. Evropský systém ochrany průmyslového vlastnictví. Úřad průmyslového vlastnictví Praha, 1999. Kolektiv autorů. Mezinárodní smlouvy na ochranu průmyslového vlastnictví. Úřad průmyslového vlastnictví, 2002. Effmert J. Předpisy se vztahem k průmyslovému vlastnictví. Úřad průmyslového vlastnictví Praha, 2001.

Požadavky

Studenti musí zvládnout písemný test.

Garant

prof. Ing. Pavel Hradil, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Pavel Hradil, CSc.Ing. Petr Pavlát, Ph.D.