Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Průmyslová organická chemie (OCH / PROCH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OCH / PROCH - Průmyslová organická chemie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Je probírána výroba hlavních skupin látek - halogenderivátů, kyslíkatých derivátů, dusíkatých derivátů, barviv, výbušnin apod. Vedle vlastních podmínek používaných pro syntézu konkrétních látek, jsou probírány odlišnosti průmyslového provedení od syntézy v laboratoři. Během přednášek jsou studenti vedeni k tomu aby pochopili průmyslový pohled na syntézu látek - uvědomění si ceny surovin a práce, nutnost minimalizace odpadů zvláště pak toxických. V závěru jsou pak stručně seznámeni se zákonem o chemických látkách 157/1998, požadavky GMP (správné výrobní praxe) a systémem jakosti ISO.

Získané způsobilosti

Pochopení rozdílů mezi průmyslovým a akademickým pojetím chemie, znalost surovinové základny chemického průmyslu, znalost základních chemických organických výrob.

Literatura

Lebedev: Chemia a technologia základných organických a petrochemických syntéz; ALFA 1979Weissermel, H.J. Arpe: Průmyslová organická chemie, SNTL, 1984.

Požadavky

Účast na přednáškách, napsání testů nad 70 %, znalost základních chemických organických výrob.

Garant

prof. Ing. Pavel Hradil, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Pavel Hradil, CSc.