Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Registrace léčiv a patentová ochrana (OCH / RL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OCH / RL - Registrace léčiv a patentová ochrana, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Životní cyklus léčivého přípravku.Zákon o léčivech a související legislativa v ČR a EU .Základní typy registračního řízení.Dostupné informační systémy (AISLP, IDRAC, Medline, Toxline,..) .Patentový zákon.Patentová praxe I - na patentovém úřadu a u soudu.Patentová praxe II - ve farmaceutickém podniku.Struktura registrační dokumentace.Kvalita přípravku (jištění jakosti, stability...) .Účinná látka - struktura dokumentace (DMF, CEP) a registrační řízení.Bezpečnost přípravku (TSE/BSE, GMO, PSUR...).Účinnost přípravku (BES, klinické zkoušky,...) .DMS - správa a řízení registrační dokumentace .Registrace přípravků připravených biotechnologickou cestou .

Získané způsobilosti

Znalost metodik registrace léčiva a jeho patentové orchrany.

Literatura

Notice to applicants (The rules governing medicinal products in the European Union). Prováděcí pokyny DRA. Zákon o léčivech č. 129/2003 Sb. Zákon o návykových látkách č.167/1998 Sb. Zákon o zdravotnických prostředcích č. 130/2003 Sb.

Požadavky

Účast na přednáškách, napsání závěrečného testu na min 70 %.

Garant

prof. Ing. Pavel Hradil, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Pavel Hradil, CSc.Ing. Petr Pavlát, Ph.D.