Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikovaná teor. a praktická elektronika (OPT / APLE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OPT / APLE - Aplikovaná teor. a praktická elektronika, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Opakování RCL obvodu, rezonance.2. Aktivní prvek polovodičový tranzistor, zesílení-zpětná vazba, impedance, impedanční vazba, oscilátor - generátor.3. Přechod od nízkofrekvenční elektroniky k vysokofrekvenční, zesilovač nízkofrekvenční.4. Dipól, vysílač, přijímač,vysokofrekvenční zesilovač.5. Úvod do teorie signálu, zpracování a analýza signálu, principy osciloskopu a spektrálního analyzátoru, FFT.6. Úvod do teorie elektronických pulsů, šíření pulsů koaxiálním vedením, pulsní generátor proudový a napětový, detekce.7. Šum v elektronice, základní rozdělení a potlačení jeho vlivu.8. LED dioda, PIN dioda, LD dioda, čerpání polovodičového laseru.9. Senzorika, základní rozčlenění senzorů, optoelektronický senzor.

Získané způsobilosti

Předmět je zaměřený na získání zkušeností při ověření teoretických znalostí a jejich přímých aplikací při realizaci základních elektronických obvodů. Realizace reálných obvodů je podpořena simulací na PC.

Literatura

Saleh, B.E.A., Teich, M.C. Základy fotoniky. Matfyzpress, Praha, 1994.

Požadavky

Prokázat potřebné znalosti z vybraných témat fyzikální teorie elektronických obvodů a jejich aplikací.

Garant

RNDr. František Petráš

Vyučující

RNDr. František PetrášRNDr. František Petráš