Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Brýlová technologie 1 (OPT / BT1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OPT / BT1 - Brýlová technologie 1, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Úvod , historie brýlí2.Třídění, brýlových obrub, speciální brýle,3.Názvosloví, rozměry brýlových obrub, šablony - základní parametry4.Požadavky na materiály brýlových obrub5.Technologie výroby plastových obrub6.Technologie výroby kovových obrub7.Moderní přístroje pro oční techniku8.Klasický fokometr, automatický fokometr a jejich použití proměření brýlových čoček a brýlí9.Typy brýlových čoček, materiál, design, povrchové úpravy a způsoby jejich aplikace.10.Centrace brýlových čoček11.Vývoj zábrusných zařízení, zábrusné zařízení MrOrange a jeho obsluha pro různé typy zábrusu.12.Zábrusné zařízení Essilor Gama, jeho obsluha pro různé typy zábrusu.

Získané způsobilosti

Absolvován kurzu je student teoreticky připraven formou přednášení a demonstrací na navazující předmět OPT/PBT - praktika z brýlové techniologie.

Literatura

Wagner,J . Aktuální prezentace k tématu - knihovna katedry optiky. Rutrle, M. Přístrojová optika. Brno, 2000. Najman, L. Dílenská praxe očního optika. IDV Brno, 2001. Polášek a kol. Technický sborník oční optiky. SNTL. Toman, M., Čermák, F. Zpracování plastů v brýlové optice. MZD, 1986.

Požadavky

Aktivní účast na přednáškách

Garant

prof. RNDr. Jiří Bajer, CSc.RNDr. Jaroslav Wagner, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Jaroslav Wagner, Ph.D.