Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět CAD v optice a jemné mechanice (OPT / CAD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OPT / CAD - CAD v optice a jemné mechanice, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Grafická informace, rozdělení počítačové grafiky, rastrový a vektorový formát a zobrazení,.2.Filozofie 3D modelování v programu INVENTOR 2013 .3.Zakládání projektu a sdílení dat programu INVENTOR 2013.4.Prostředí pro tvorbu náčrtu, 2D vazby, kótování náčrtu.5.Vytváření objemového tělesa, vysunutí, tažení, rotování a úprava modelu.6.Vytváření pracovních bodů, os, rovin a práce s nimi. Úpravy modelů.7.Tvorba sestavy, 3D vazby.8.Tvorba výkresu, řezy, detaily, kótování rohové razítko a ostatní smluvní značení výkresu.9.Tvorba prezentací.10.Závěrečný praktický projekt.11.Závěrečný praktický projekt

Získané způsobilosti

Úspěšným absolvováním předmětu získá student zkušenosti a znalosti s 3D modelováním ve virtuálním prostředí, tvorbou sestav a výkresové dokumentace v souladu s potřebami praxe. Úspěšné absolvování předmětu vytváří předpoklad pro snadný přechod do jiných systémů 3D modelování.

Literatura

Autodesk INVERTOR 2008. Uživatelská příručka CADdy. Softmarket Praha 1995. Uživatelský manuál INVENTOR 2013.

Požadavky

Účast na cvičeních a zpracování závěrečného projektu dle individuálního zadání.

Garant

RNDr. Jaroslav Wagner, Ph.D.

Vyučující

Ing. David MachýčekRNDr. Jaroslav Wagner, Ph.D.Ing. David MachýčekRNDr. Jaroslav Wagner, Ph.D.