Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Digitální fotografie (OPT / DF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OPT / DF - Digitální fotografie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do digitální fotografie2. Teoretické základy fotografie, specifika digitální fotografie3. Expoziční systém (pojmy ISO, EV, ...), teorie a aplikace v praxi4. Závislost mezi parametry expozice a fotometrickými veličinami5. Proces digitalizace obrazové informace6. Barva v digitální fotografii, barevné systémy7. Přístroje a zařízení pro digitální fotografii8. Záznam digitální fotografie9. Teoretické základy a praktické zpracování digitální fotografie10. Uchování digitální fotografie11. Prezentace DF

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na získání znalostí.Definovat hlavní pojmy, popsat hlavní přístupy, prokázat teoretické znalosti pro řešení modelových problémů v praktických úlohách.

Literatura

Vondra, M. Digitální fotografie. Grada, 2006. Ponec,J.,Jiráček,M. Digitální fotografie. Olomouc, 2002. ISBN 80-244-0533-4.Pecinovský, M. Digitální fotografie na počítači I, II. Grada, 2004.

Požadavky

Znalosti v rozsahu témat kurzu (kolokvium)

Garant

Dr. Ing. Zdeněk Řehoř

Vyučující

Dr. Ing. Zdeněk Řehoř