Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná exkurze (OPT / E3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OPT / E3 - Odborná exkurze, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V rámci exkurze proběhne školení na pracovišti TVCI J&J, Praha, v celkovém rozsahu 32 hod. Exkurze bude realizována ve dvou třídenních blocích. Bude využito možností plně vybaveného pracoviště partnera pro procvičení a doplnění zejména praktických dovedností v oblasti aplikace měkkých kontaktních čoček a hodnocení kvality slzného filmu. Teoretická část je vedena formou diskuzních seminářů, praktická část ve formě praktických činností na stanovištích v malých skupinkách.Kontaktní čočky - zásady správné komunikace; zásady práce se štěrbinovou lampou; vybraná témata z oblasti aplikace kontaktních čoček; praktická cvičení, vyšetřování a hodnocení předního segmentu oka, záznam vyšetření.Slzný film - stavba a význam slzného filmu, typy slzného filmu, vhodná volba kontaktní čočky vzhledem k typu slzného filmu, vyšetřování slzného filmu; praktická cvičení - procvičení vyšetřování slzného filmu, hodnocení slzného filmu.

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený zaměřený na seznámení s praktickými aplikacemi přednášené problematiky.

Literatura

Petrová, S., Mašková, Z., & Jurečka, T. (2008). Základy aplikace kontaktních čoček. Brno: Národní centrum ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů v Brně.

Požadavky

Aktivní účast na exkurzi.

Garant

RNDr. Mgr. František Pluháček, Ph.D.RNDr. Jaroslav Wagner, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Mgr. František Pluháček, Ph.D.RNDr. Jaroslav Wagner, Ph.D.