Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektronická měření (OPT / EM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OPT / EM - Elektronická měření, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Měření charakteristik bipolárního tranzistoru.2. Měření charakteristik unipolárního tranzistoru.3. Určení náboje hradla při spínání tranzistorů MOSFET.4. Paralelní spojování výkonových tranzistorů MOSFET.5. Specielní aplikace OZ.6. Diferenciální zesilovač s OZ.7. Vzorkovací zesilovač s OZ a tranzistory JFET a MOSFET.8. Syntetická indukčnost s OZ.9. Měření charakteristik optronu.10.Krystalový oscilátor s obvodem TTL a CMOS.11.Krystalový oscilátor v režimu vyšší harmonické.12.Volně kmitající lavinový generator.

Získané způsobilosti

Předmět je zaměřený na získání schopnosti aplikace teoretických poznatků při měření a realizaci ektronických obvodů.

Literatura

Vobecký, J.; Záhlava, V. Elektronika. Grada Publishing, Praha, 2005. Žalud, V. Moderní radioelektronika. BEN, Praha, 2000. Mišek, J.; Kučera, L.; Kortán, J. Polovodičové zdroje optického záření. SNTL, 1988. Novotný, K.; Martan, T.; Šístek, J. Systémy pro optické komunikace. ČVUT. Stengl, J,; Tihanyi, J. Výkonové tranzistory MOSFET.

Požadavky

Znalosti v rozsahu vymezeném sylabem předmětu.

Garant

RNDr. František Petráš

Vyučující

RNDr. František Petráš