Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Holografie (OPT / HOL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OPT / HOL - Holografie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Princip holografického záznamu2. Typy hologramů3. Osový záznam a rekonstrukce plošných hologramů4. Mimoosový záznam a rekonstrukce plošných hologramů5. Záznam a rekonstrukce objemových hologramů6. Difrakční účinnost holografických mřížek7. Materiály pro holografii8. Aplikace holografie - holografická interfefometrie9. Aplikace holografie - holografická mikroskopie10.Digitální holografie11.Počítačem generované hologramy12.Praktická cvičení - rekonstrukce objemového hologramu13.Praktická cvičení - rekonstrukce plošného hologramu

Získané způsobilosti

Studenti získají představu a znalosti o obecných principech a metodách holografického záznamu informace, rozdělení a typy hologramů, včetně rekonstrukce hologramů.Pozornost je věnována i aplikacím holografie a holografická interferometrie.

Literatura

Saleh, B.E.A.; Teich, M.C. Fundamentals of Photonics. J. Wiley & Sons, NY, 1991. Miler, M. Fyzika a holografické difrakční struktury, Sborník prací k semináři JČSMF. Polygrafia Praha, 1988. Clualfield, H.J. Handbook of Optical Holography. Academic Press New York, 1979. Miler, M. Holografie (teoretické a experimentální základy a její použití). SNTL Praha, 1974. Goodman, J. W. Introduction to Fourier Optics. Singapur, McGraw-Hill Book Co., 1968. Vrbová, M. a kol. Lasery a moderní optika. Prometheus Praha, 1994.

Požadavky

Znalosti v rozsahu vymezeném sylabem předmětu.

Garant

Mgr. Michal Baránek

Vyučující

Mgr. Michal BaránekMgr. Michal Baránek