Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Konstrukce přístrojů 2 (OPT / KP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OPT / KP2 - Konstrukce přístrojů 2, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vlastní konstrukční práce, obecné vlivy, obecné principy a vlastní postup. Praktické ukázky z dané tématiky.2. Příklad konkrétního zadání, porovnatelné výrobky, technická rozvaha, patentové informace.3. Představa a ukázky činností jednotlivých uzlů včetně rozboru mechanismů.4. Volba použitých technologií výroby a jejich praktické ukázky.5 .Způsob použití a činností jednotlivých typů přístrojů.6. Ukázky montážních a justážních technologií.7. Základní stavební prvky optických přístrojů - popis a konkrétní předvedení.8. Principy a ukázky ukládání jednotlivých optických členů.9. Ukázky a nácviky použití jednotlivých přístrojů tzv. sportovní optiky.10. Procvičení praktických dovedností při ovládání pozorovacích přístrojů.11. Principy a praktické nácviky použití dálkoměrné a úhloměrné techniky.12. Teorie a praktické předvedení reálných hranolových sestav v DLP projektorech.13. Představení a ukázky mikromanipulačních technik s pomocí laserového záření.

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na získání znalostí.Definovat hlavní pojmy, popsat hlavní přístupy, prokázat teoretické znalosti pro řešení modelových problémů.

Literatura

Schröder, G. Technická optika. SNTL Praha, 1981.

Požadavky

Znalosti v rozsahu přednášené látky

Garant

prof. RNDr. Zdeněk Hradil, CSc.RNDr. Antonín Pochylý

Vyučující

Ing. Vladimír DobrušRNDr. Antonín PochylýIng. Vladimír DobrušRNDr. Antonín Pochylý